Rezultate 1 - 20 din 45

1. Ansamblul Memorial al Martirilor de la Moisei

1
Ansamblul Memorial al Martirilor de la Moisei, un punct de popas care constituie o comemorare a jertfei supreme a strămoșilor noștri pentru țară. 
Mosei, Maramureș

2. Bastionul Măcelarilor

2
Bastionul Măcelarilor este unul dintre cele șapte ridicate cu aproximativ jumătate de mileniu în urmă, ca parte a sistemului de fortificații care avea scop de apărare a orașului medieval Baia Mare.  
Baia Mare, Maramureș

3. Biserica de lemn «Adormirea Maicii Domnului» din Călinești Susani

3
Biserica de lemn "Adormirea Maicii Domnului" din Călinești Susani a fost ridicată în anul 1758, fiind neobișnuită pentru bisericile de lemn din Maramureș, formele sale relevând mai degrabă influențe moldovenești. 
Călinești, Maramureș

+40 262 373 084

4. Biserica de lemn «Nașterea Maicii Domnului» din Călinești Căeni

4
Biserica de lemn "Nașterea Maicii Domnului" din Călinești Căeni a fost construită în anul 1663 din lemn de stejar și supusă ulterior, în secolul XIX, unui proces de extindere în cadrul căruia s-a utilizat lemn de brad. 
Călinești, Maramureș

+40 262 373 084

5. Biserica de lemn «Sfântul Nicolae» din Cornești

5
Biserica de lemn "Sfântul Nicolae" din Cornești datează din anul 1615, însă cercetările dendrocronologice au relevat că altarul ar fi fost construit un secol mai târziu.  
Călineşti, Maramureș

+40 262 373 084

6. Biserica de lemn «Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril» din Rogoz

6
Țara Lăpușului, un ținut din Maramureș, înconjurat de munți și străbătut de râul Lăpuș, este un loc aparte, desprins din basme, unde se regăsesc adevărate comori turistice, care ar trebui să reprezinte puncte de #reper pentru… 
Rogoz, Maramureș

7. Casa Memorială Dr. Ilie Lazăr

7
Născut în anul 1895, Ilie Lazăr s-a remarcat ca jurist și, mai cu seamă, ca om politic. 
Giulești, Maramureș

8. Casa Memorială Elie Wiesel

8
Casa Memorială Elie Wiesel, un loc aparte care onorează memoria uneia dintre cele mai renumite personalități ale Maramureșului. 
Sighetu Marmației, Maramureș

9. Casa Memorială «Ion Șiugariu»

9
Poetul-erou, Ion Șugariu, s-a născut în anul 1914 la Băița și s-a remarcat de-a lungul vieții prin importanta activitate publicistică, reliefată prin colaborarea cu publicații cunoscute la nivel național. 
Tăuții Măgherăuș, Maramureș

+40 262 293 048

10. Casa Memorială «Stan Ioan Pătraș»

10
Casa modestă de lemn redă stilul inconfundabil al maestrului făuritor de cruci, care a făcut cunoscut numele Maramureșului în întreaga lume.  
Săpânța, Maramureș

11. Castelul Teleki - Muzeul Petőfi Sándor

11
Castelul Teleki – Muzeul Petőfi Sándor, din localitatea Coltău. Despre Castelul Teleki se crede că a fost ridicat între anii 1740 – 1760, în vremea împărătesei Maria Tereza. 
Coltău, Maramureș

12. Cimitirul Evreiesc din Ieud

12
Vechi de aproape trei secole, cimitirul evreiesc din Ieud este o dovadă a istoriei evreilor în aceste locuri, aici aflându-se atât morminte ale oamenilor simpli, cât și ale unor reprezentanți de seamă ai comunității ereiești. 
Ieud, Maramureș

13. Colecția Huțulilor Maramureșeni

13
Muzeul care adăpostește colecția a fost inaugurat în anul 2019, printr-un efort conjugat al Fundației Ucrainenilor Huțuli din România și al Asociației Sinaptica - Maramureș. 
Repedea, Maramureș

14. Colecția muzeală a mănăstirii Rohia

14
Mănăstirea Sfânta Ana - Rohia dispune de un ansamblu muzeal foarte valoros. Lăcașul de cult din inima Maramureșului se află pe harta locurilor care poartă cea mai mare încărcătură spirituală, fiind grăitor pentru tradiția… 
Rohia, Maramureș

15. Colecția Muzeală Sătească Lăpuş - Mănăstirea Ruoaia

15
Colecția Muzeală Sătească Lăpuş - Mănăstirea Ruoaia, Comuna Lăpuș. Aceasta este parte a ansamblului Mănăstirii Ruoaia, un așezământ monastic care îmbogățește spiritualitatea meleagurilor maramureșene.  
Lăpuș, Maramureș

+40 767 410 433

16. Complexul Muzeal și Monumental Dr. Vasile Lucaciu

16
Un loc care evocă unul dintre personajele istorice cu o contribuție considerabilă în realizarea Marii Uniri, precum și semnatar al Memorandumului care cerea pentru românii din Transilvania drepturi egale cu cele ale etnicilor maghiari. 
Șisești, Maramureș

17. Defileul sau Cheile Lăpușului

17
Cu o lungime totală de 36 de kilometri, din care 25 de kilometri alcătuiesc o rezervație naturală, Defileul sau Cheile Lăpușului impresionează prin sectoarele de tip canion și custurile stâncoase, zona fiind pe cât de sălbatică,… 

18. Fusul de pe Dealul Babelor

18
Monumentalul fus de pe Dealul Babelor are o lungime de aproximativ 14 metri și a fost realizat din lemn de stejar de către meșterul Petru Godja. 
Călineşti, Maramureș

19. Lacul Albastru

19
Lacul Albastru este clasificat ca monument al naturii, fiind unul dintre cele mai căutate repere turistice ale zonei. 
Baia Sprie, Maramureș

20. Mănăstirea Bârsana cu hramul «Soborul Sfinţilor 12 Apostoli»

20
Ansamblul Mănăstirii Bârsana a fost ridicat în anul 1993 și cuprinde: Biserica de lemn în stil maramureșean, Altarul de vară, Aghiasmatarul, Stăreția, Casa Voievodală, Casa maicilor, Casa artistului, Casa duhovnicului, Arhondaricul... 
Bârsana, Maramureș

+40 362 405 552
Image

Crăciun în Maramureş online

Image

1 Decembrie
online

Image
© 2021 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Image
430311 Baia Mare, str. Gheorghe Şincai nr. 46
office@cjmaramures.ro
+40 262.212.110