Maramureş de poveste

Dac-afară tot e frig, hai să mai schiem un pic!

Zadarnic am tot invocat zilele de primăvară cu temperaturi blânde. Pe când parcă-parcă se dezmorțise frigul, aflăm că urmează un nou val de temperaturi destul de scăzute. Și ce facem noi când lucrurile nu ies tocmai cum le planificăm? Scăpăm un „no`, nu-i bai” și mergem înainte. Înainte, spre pârtiile de schi din Maramureș, care încă oferă condiții optime de practicare a sporturilor de iarnă. Printre multe altele, ne mândrim cu unele dintre cele mai lungi sezoane de schi din țară, așa că încă nu a sosit momentul să punem la naftalină echipamentul specific. Știți că ne place să ne fălim și, pe bună dreptate, dacă nu am fi noi cei dintâi oameni cu drag de Maramureș, cum să ne așteptăm de la alții să-l iubească!?

Revenind la generosul domeniu schiabil al județului nostru, aflați că la Borșa, Cavnic și Șuior încă se schiază în condiții bune și vă puteți bucura de un strat mediu de zăpadă, numai bun cât să vă potolească pofta de aventură. Pe lângă echipamentul corespunzător și voia bună, nu uitați să luați cu voi și un strop de prudență, așa cum și Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș recomandă. În zona de acțiune a tunurilor care produc zăpadă artificială, stratul depus ar putea să aibă o consistență diferită, fiind astfel sporit riscul de accidentare. Asigurați-vă, totodată, că dispuneți de echipament adecvat, reglat corect și că țineți cont de starea meteo și a pârtiei, de gradul de aglomerare, dar și de pregătirea voastră tehnică. În cazul în care întâmpinați probleme care implică intervenția salvamontiștilor, prietenii noștri de pe cărările munților vă stau la dispoziție la numărul de telefon 0-SALVAMONT (0725826668).

Dacă iubiți Maramureșul, însă nu sunteți neapărat fani ai sporturilor de iarnă, puteți să ședeți blând la baza pârtiilor, să vă bucurați de peisaj și de aerul curat, dar și să gustați un pahar de horincă curată, cum numai la noi găsiți. Pentru că trebuie să recunoaștem că Maramureșul se vede frumos de oriunde, dar mai ales din inima munților, dăm startul unui sfârșit de săptămână petrecut în natură!

Image

Crăciun în Maramureş online

Image

1 Decembrie
online

Image
© 2021 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Image
430311 Baia Mare, str. Gheorghe Şincai nr. 46
office@cjmaramures.ro
+40 262.212.110