Maramureş de poveste

Planuri de weekend? Da, mergem la Borșa!

Ați auzit și voi? Weekendul bate la ușă și, deși avem parte de zile mai capricioase, nu ne lăsăm ținuți în case. Mai ales când pe pârtiile din Borșa, stațiune turistică de interes național, au loc două concursuri de schi. Campionatul Național de Schi Alpinism 2021 și Trofeul Ski Trab 2021 sunt cele două evenimente care vor anima pârtiile din Complexul Turistic Borșa și Pasul Prislop în perioada 20-21 martie, spre bucuria iubitorilor sporturilor de iarnă. Să vă mai spunem și că se anunță temperaturi scăzute și chiar șanse să ne bucurăm de câțiva fulgi de zăpadă? Poate că e prematur, dar ne declarăm victorioși și credem că v-am convins să luați drumul patriei către această destinație.

Și dacă tot ajungeți în orașul așezat la poalele Masivului Rodna, trebuie să știți că pârtiile de aici constituie doar o infimă parte din potențialul turistic al acestei zone. E musai să vă îngăduiți să descoperiți și alte atracții din apropiere, care vă vor răsplăti chiar mai mult decizia de la vizita Borșa. Despre traseele turistice cu plecare din Borșa, care vă pot purta pașii spre zone cu o imensă bogăție geomorfologică, faunistică și floristică, nu vom spune prea multe acum, deoarece vă invităm să le descoperiți când vremea se va mai îmblânzi și va fi numai bună pentru drumeții. Suntem, însă, convinși că ați auzit despre maiestuoasa Cascadă a Cailor, dar și faptul că s-a dat startul sezonului când cea mai mare cădere de apă din România oferă un spectacol natural inegalabil. La fel de fascinant este și Muzeul Rădăcinilor, unde puteți admira peste 100 de rădăcini cu forme bizare, prelucrate cu multă dăruire de către Ștefan Grec, care le colecționează de mai bine de 40 de ani. Tot aici, vă puteți bucura și de o veritabilă reîncărcare spirituală, vizitând sfintele lăcașe și mănăstiri din zonă. Chiar și pasionații de istorie pot explora un inedit punct de atracție, și anume Drumul Strategic, construit de către armata germană în vremea Primului Război Mondial și care leagă Pasul Prislop de granița cu Ucraina. Aici se pot vedea cazemate, tranșee, gropi comune, dar și un cimitir evreiesc.

Pentru o experiență completă, trebuie să ne promiteți că vă veți bucura cum se cuvine de peisajul de poveste, pictat cu măiestrie de natura sălbatică, dar și de spiritul inconfundabil al borșenilor, oameni de ispravă, cu o profundă dragoste pentru plaiurile natale.

Image

Crăciun în Maramureş online

Image

1 Decembrie
online

Image
© 2021 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Image
430311 Baia Mare, str. Gheorghe Şincai nr. 46
office@cjmaramures.ro
+40 262.212.110