Antonela Ciocan


Address

Ungureni 437133, Romania

Despre

Antonela Ciocan este meșterul popular din Ungureni, județul Maramureș, care s-a specializat în realizarea podoabelor specifice Țării Lăpușului.

Cu multă îndemânare și imaginație, ea continuă tradiția țesutului celebrelor brâie, zgărdane și alte podoabe tradiționale din mărgele. Creațiile sale poartă simboluri arhaice specifice Maramureșului, cum sunt: spicul, grebla, soarele, colacul, funia, steaua nordului, cârligul ciobanului sau fagurele.

Antonela Ciocan este un meșter popular foarte activ, care a participat cu drag la toate edițiile Târgului Bun de Maramureș, precum și la alte evenimente locale sau naționale de promovare a culturii tradiționale maramureșene.

Date contact meșter popular: Comuna Cupșeni, Sat Ungureni, strada Principală numărul 481, Telefon mobil: 0742 584 692 dna. Călina Mârzac; 0769 756 348 dna. Reghina Cozma.

Posibilități de acces atelier: De la Muzeul Etnografic și Artă Populară "Casa Lăpușeană", Rogoz, mergeți către Est 130m, apoi stânga. În 130m faceți stânga din nou, și continuați 5,4 km; stânga iar și continuați 2,3km. La intersecție virați dreapta. În 5 km se ajunge în sat. Destinația este pe strada Principală, numărul 481.

Meșteșug

  • Țesutul

Alte sugestii

Liviu Puț

Meșter popular

Mirela Puț

Meșter popular

Tănase Burnar

Meșter popular

Gheorghe Uță

Meșter popular

Reghina Cozma

Meșter popular