Cascada Cailor

Cascada Cailor

Atracție naturală


Address

Borșa, Romania

Despre

Frumoasa cascadă care oferă un spectacol greu de egalat este situată pe versantul nordic al Munților Rodnei, dezvăluind mai multe trepte cu căderi succesive. Amplasată la o altitudine de 1300 de metri și având o lungime totală de 90 de metri, cascada care se scurge pe spectaculosul abrupt calcaros numit „Podul Cailor” este cea mai mare din România.

Dincolo de peisajul de poveste, aerul mistic al Cascadei Cailor este sporit și de cele trei legende născute în jurul său. Prima dintre acestea leagă numele cascadei de o herghelie de cai, trimisă pe aceste meleaguri de pe tărâmul celălalt. Conform celei de-a doua legende, numele cascadei face trimitere la o herghelie de cai sălbatici care, urmăriți fiind de urșii numeroși din zonă, au căzut în prăpastia adâncă. Cea de-a treia legendă amintește de perioada zbuciumată a anilor 1700, pusă sub însemnul năvălirilor tătarilor. Se spune că pentru a scăpa de furia năvălitorilor, cei mai frumoși cai ai comunității s-au aruncat în hău, la originea cascadei stând lacrimile borșenilor, care au plâns îndelung animalele pierdute.

Accesul spre această veritabilă capodoperă a naturii se poate face dinspre mai multe direcții, cel mai facil fiind cu telescaunul, dinspre Complexul Turistic Borșa.

Pentru informații suplimentare: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Borșa
Telefon: +40 262 343 973
E-mail: info@infoborsa.ro 

Atracții turistice în apropiere

  • Cascada Cailor
  • Mocănița de pe Vaser

Photo Gallery

Alte sugestii

Vârful Pleștioara

Atracție naturală

Rezervația Naturală Arboretul de Castan Comestibil Baia Mare

Atracție naturală / Obiective turistice

Rezervația Naturală Cornu Nedeii - Ciungii Bălăsinii

Atracție naturală / Obiective turistice

Rezervația Naturală Izvorul Bătrâna

Atracție naturală / Obiective turistice

Rezervația Naturală Mlaştinile Vlăşinescu

Atracție naturală / Obiective turistice