Florica Vâț

Florica Vâț


Address

Băiuț 437025, Romania

Despre

Florica Vâț este meșterul popular din Băiuț, județul Maramureș, care s-a specializat în realizarea podoabelor specifice Țării Lăpușului.

Cu multă îndemânare ea duce mai departe tradiția țesutului de zgărdane și alte podoabe tradiționale din mărgele, cu simboluri arhaice specifice Maramureșului, cum sunt: soarele, funia, steaua nordului, fagurele, cârligul ciobanului, spicul, vârtelnița și grebla, fiecare piesă fiind unică și elegantă.

Florica Vâț este un meșter popular foarte activ, care a participat cu drag la toate edițiile Târgului Bun de Maramureș, precum și la alte evenimente locale sau naționale de promovare a culturii tradiționale maramureșene.

Date contact meșter popular: Date contact meșter popular: Comuna Băiuț, Sat Băiuț, str. Principală, nr. 468, Telefon mobil: 0756 031 474.

Posibilități de acces atelier: din satul Ungureni, se merge către Rogoz / DJ109F 13.6 km, apoi se virează stânga pe DJ109F. Păstrați direcția încă 19.4 km, apoi mergeți drept înainte pe DJ109U încă 2.3 km. Patru case înainte de zona de blocuri, pe partea stângă e un garaj și o străduță după; la numărul 468 se află atelierul.

Meșteșug

  • Țesutul

Alte sugestii

Liviu Puț

Meșter popular

Mirela Puț

Meșter popular

Tănase Burnar

Meșter popular

Gheorghe Uță

Meșter popular

Reghina Cozma

Meșter popular